Over ons

Samen staalsterk bouwen

Onze ervaring bouwt mee aan jouw toekomst.

Moderne technologie met ouderwets goede service. Ervaren vakmensen met liefde voor hun vak. Dat maakt Doeschot tot een betrouwbare bouwpartner. Onze ervaring bouwt mee aan jouw toekomst. We leveren en monteren staal, dak- en wandbeplating. Samen maken we de uitvoering van elke staalconstructie mogelijk. Ook op het gebied van plaatwerk, toelevering van diverse constructiedelen, trappen en constructiewerk ben je bij Doeschot aan het juiste adres.

Voor het beste resultaat
Met ons moderne machinepark en de inzet van een enthousiast en vakkundig team, gaan we elke uitdaging aan. We zetten alles in werking om te komen tot het beste resultaat.

Doeschot

Zeg je metaal, dan denk je aan Doeschot. Niet zo gek, want dit familiebedrijf bestaat al 50 jaar. We hebben een goede naam in de metaalsector, en die houden we graag. Naast de vestiging waar we gespecialiseerd zijn in constructie en plaatwerk, hebben we in 2019 een tweede vestiging geopend in Hengevelde. Daar richten we ons op staalbouw, dak- en wandbeplating.  

Bij Doeschot werken mensen met passie voor metaal. Ze beschikken over jarenlange ervaring, een goede opleiding, de nodige certificaten en up to date kennis om tot de gewenste resultaten te komen. Onze kracht is dat we flexibel zijn, meedenken met onze klanten en dat we reële levertijden afspreken en deze waarmaken.

In Hengevelde houden we ons dagelijks bezig met het vervaardigen van constructiedelen voor de staalbouw, gemonteerd met dak- en wandbeplating. Samen maken we de uitvoering van elke staalconstructie mogelijk. Ook op het gebied van plaatwerk, toelevering van diverse constructiedelen, trappen en constructiewerk ben je bij Doeschot aan het juiste adres.

Om dit goed te kunnen doen, werken we op beide locaties in een comfortabele, veilige hal met moderne machines. Ook beschikken we in Hengevelde altijd over een grote voorraad balk-, staf- en plaatmateriaal. Uiteraard zijn we een erkend en gecertificeerd leerbedrijf voor aankomend metaalbewerkers.

Leg je vraag aan ons voor. Bel ons of stuur een mail.
Ook een afspraak op locaties is zo gemaakt.

Tel. 0547 – 333 456

Ontwikkeling door de jaren

Het jaar 2024 is voor Doeschot een jubileumjaar 
Ons bedrijf bestaat namelijk 50 jaar en daar zijn we enorm trots op. Fijn ook om Frans Doeschot (*1949), onze vader en oprichter van het bedrijf, in ons midden te hebben. Inmiddels heeft hij ons, zijn zonen Roy (*1975) en Martijn (*1977), naar voren geschoven. Maar hij denkt nog steeds actief met ons mee. Zijn ervaring, kennis en liefde voor het bedrijf, zijn zeer welkom voor ons. Van mechanisatie naar staalbouw, constructie en plaatwerk. Als allround metaalbedrijf werken we veel samen met vaste aannemers. We zijn regionaal actief, maar ook landelijk. Bedrijfshallen, winkels, appartementen, woningen, agrarische gebouwen: er is veel mogelijk. Het mooiste is, wat ons betreft; een combinatie van staalbouw, beplating, trappen, balkons en hekwerken: het complete plaatje.

Hoe dat zo ontstond
Onze ouders Frans en Thea Doeschot zijn in 1974 begonnen met dit bedrijf. In eerste instantie richtte Frans zich op landbouwmechanisatie. Zijn klantenkring bestond voornamelijk uit bedrijven in de agrarische sector. Maar met de jaren ging Doeschot zich specialiseren in staalbouw. Ook nam Frans de eerste twee medewerkers in dienst. Het klantenbestand, de orderportefeuille en het machinepark groeiden gestaag. In 1995 kwam Martijn in het bedrijf en een jaar later nam ook Roy het besluit om in het bedrijf te stappen.

Uitbreiding aanbod
De nadruk lag in die jaren vooral op staalbouw. Na een investering in de eerste CO2 laser konden we ook kop- en voetplaten voor de staalbouw lasersnijden. Vanaf dat moment leverden we plaatwerk aan de machinebouw. Het bewerken van staal, RVS en aluminium plaatmateriaal werd steeds belangrijker voor ons bedrijf. In 2006 zette dit ons voor de keuze om het bedrijf op te delen in twee takken. Doeschot Staalbouw / dak- & wandbeplating en Doeschot Constructie & plaatwerk.

Kop of munt
Maar wie zou wat gaan doen? Destijds was dat een groot dilemma voor ons. We deden allebei immers met evenveel liefde en passie hetzelfde werk. Zo ontstond het idee om het lot te laten bepalen. We gooien een euro op, voor kop of munt. Dit resulteerde erin dat Martijn de staalbouw ging doen en Roy het constructie- en plaatwerk.

Nieuwe kansen
Nu we terugkijken is het een goede beslissing geweest het bedrijf op te delen. We konden ons richten, en verder specialiseren in een eigen tak. Doordat we de markt beter leerden kennen, zagen we nieuwe kansen in ons eigen vakgebied. Investeringen om bij de tijd te blijven, schoven we nooit vooruit. Zo zijn we trots op onze Mazak fiberlaser waarmee we tot 30mm dik plaatmateriaal kunnen snijden. En trots ook op onze Ficep CNC Boor en zaagstraat.

Tweede locatie
De werkplaats aan de Wethouder Goselinkstraat werd langzaam maar zeker te klein voor onze werkzaamheden. In 2019 deed zich een mogelijkheid voor om de staalbouw te verhuizen naar een locatie aan Het Wegdam in Hengevelde. Die kans hebben we met beide handen aangegrepen. Na een ingrijpende verbouwing aan Het Wegdam 6, werken we sinds 2019 vanuit twee mooie, moderne locaties.

De inrichting is ons visitekaartje
De prachtige designtrappen, balustrade, de kroonluchter en bloembakken buiten vormen de visitekaartjes van onze vestigingen. Dat geldt ook voor onze bedrijfshallen waar de vakkundige teams werken onder fijne omstandigheden. De inrichting van de bedrijfshallen is comfortabel, veilig en licht met moderne machines en een praktische, logistieke indeling.