Historie

Samen staalsterk bouwen

1974

Het bedrijf wordt opgericht door Frans en Thea Doeschot. Frans richt zich in de beginjaren vooral op de landbouwmechanisatie.

1990

Doordat het bedrijf zich steeds meer gaat richten op staalbouw, vindt uitbreiding plaats van de bedrijfshal aan de Weth. Goselinkstraat: Nieuwbouw fase 1.

1995

Martijn komt in het bedrijf werken. Een jaar later neemt ook Roy het besluit om in het bedrijf te stappen.

1999

Het 25-jarige jubileum wordt gevierd in de werkplaats.

2002

Het bedrijf wordt uitgebreid: Nieuwbouw fase 2.

2004

Na een investering in de eerste CO2 laser, wordt het mogelijk om kop- en voetplaten te snijden voor de staalbouw. Naast de staalbouw wordt er nu ook plaatwerk geleverd aan de machinebouw. Het bewerken van staal, roestvast staal en aluminium plaatmateriaal wordt steeds belangrijker voor het bedrijf.

2006

De groei van het plaatmateriaal naast de staalbouw, zet Frans, Roy en Martijn voor de keuze om het bedrijf op te delen in 2 takken. Het idee ontstaat om het lot te laten bepalen door het gooien een euro voor kop of munt. Dit resulteert erin dat Martijn de staalbouw gaat doen en Roy het constructie- en plaatwerk.

2014

Een maand voor het 40-jarige jubileum ontstaat er brand in de werkplaats. Alles wordt op alles gezet om het bedrijfspand te herstellen. Het kantoor aan de Weth. Goselinkstraat wordt na de brand vernieuwd. In oktober wordt het jubileum alsnog gevierd.

2019

De werkplaats aan de Weth. Goselinkstraat wordt te klein voor de werkzaamheden. Martijn verhuisd met de tak Staalbouw / dak- en wandbeplating  naar Het Wegdam 6 te Hengevelde. Na een ingrijpende verbouwing aan Het Wegdam, wordt er vanaf dit moment vanuit 2 locaties gewerkt.

2023

De nieuwbouw van het kantoor aan Het Wegdam is in volle gang en in september wordt het nieuwe kantoor in gebruik genomen. 

2024

Het bedrijf bestaat 50 jaar. Dit wordt uitbundig gevierd samen met de 48 vaste medewerkers, zaterdagjongens, inleners, relaties, leveranciers, familie en vrienden.